Hairextensions

HAIR EXTENSIONS A-Z

At vælge de rigtige hair extensions kan virke lidt som en jungle. Det kræver både tid og overvejelse, tid at finde den type hår, som opfylder ens egne krav til kvalitet, garanti og det endelige resultat.

Ægte indisk remy hair

Hos Perfect Skin benytter jeg ægte remy hair, som i de fleste tilfælde er grade 8A. Grade 8a er god, stabil kvalitet. Luksushåret er en højere grad, og nogle gange har jeg fuldstændig ubehandlet hår på lager – de findes dog kun i sort eller sortbrun.

Min leverandør har mange års erfaring og sidder på forreste række, når der bydes på de bedste kvaliteter. De kan desuden levere hår til alle slags kvaliteter til alle typer metoder.

Europæisk // Russisk hår

Der er næsten ingen europæiske piger, der lader deres hår klippe til anvendelse af hair extensions. Endnu færre piger, hvis hår ikke har været permanentet eller farvet. Den lille del, der er på markedet hedder “Virgin Remy”, er rasende dyr og sjælden i længder over 40 cm. ”Virgin Remy” sælges dog på markedet i små mængder, men prisen kan være op til 10.000 kr. i indkøb. Bliver man tilbudt europæisk eller russisk remyhår, især i længder over 60 cm, til en pris, der er nogenlunde overkommelig, så er det meget sandsynligt, at dette ikke er ægte russisk eller europæisk hår.

Italiensk og spansk hair exstensions

De største producenter i verden af kvalitets remy hair er lokaliseret i Italien og Spanien – og heraf navnene. Håret, de forarbejder, er dog for det meste asiatisk.

Brasiliansk hair extensions
Brasiliansk hår sælges med en unødvendig merpris. Brasiliansk hår er i virkeligheden af indisk oprindelse; at det markedsføres som brasiliansk hår, har mere med hårets struktur og udseende at gøre. Brasilianerne har nemlig ingen kultur for at klippe deres hår professionelt. Brasilien er derimod storimportør og forbruger af indisk hår. Det meste anvendes i Brasilien, men en lille del omarbejdes og tilsættes specielle opskrifter på balsam, der gør håret blødt. Størstedelen af det hår, der sælges som brasiliansk, er dog direkte importeret fra Indien.
Kinesisk hair extensions

Asiatisk hår er mere tykt og rundt end europæisk hår. Dette gør, at håret er helt lige og mangler det bølgende fald, europæisk hår naturligt har. Derfor anses det af mange for mindre egnet til kvalitets hair extensions i Europa. Dette er dog en individuel smagssag.

Kina er verdens største importør af indisk non-remy hair. De producerer hair extensions i meget ringe kvalitet af dette hår.

En stor del af deres eksport er extensions lavet fra fældet indisk non-remy hair. Her fjernes skællaget helt i syrebade eller dækkes med silikone, for at give håret et blankt, skinnende og sundt udseende. Når silikonen er bortvasket efter et par hårvaske, vil håret have et tørt og livløst, mat udseende. Håret vil også have store tilbøjeligheder til at filtre.

Priser på håret kan variere, fordi de osse variere i markeds pris. Derfor vil jeg anbefale at du ringer, hvis du vil vide mere 49 20 27 20

Hvilken metode skal jeg vælge?

Du har besluttet dig for, at der skal ske noget med frisuren, og du vil rigtig gerne prøve hair extensions af. Men nu kommer de mange spørgsmål om hvordan. Hvilken metode skal jeg vælge? Der går mange ry om både hårkvalitet og om, hvorvidt hår og hårbund tager skade.

Hair extensions ødelægger som udgangspunkt ikke håret, hvis hårteknikeren, der har lavet det, ved hvad han/hun laver. Om det naturlige hår er tyndt eller tykt, er det to vidt forskellige metoder, der skal benyttes, så håret ikke ødelægges.

Ægte remy hair er altid at fortrække, da det falder bedre sammen med det naturlige hår, er lettere at style og holder længere.

Skællagene er blottede i non-remy hair. Dette skjuler producenterne ved at “sminke” håret med silikone. Når silikonelaget er vasket bort efter et par hårvaske, vil det filtre, som mange desværre oplever. Håret vil både virke tørt, og skællaget vil ikke ligge plant. Alle hair extensions er flotte, når det lige er taget ud af pakken. Dette gælder også for det billigste hår, der findes på markedet, netop grundet denne silikoneoverflade, som dog hurtigt forsvinder igen. Der findes desværre et utal af hair extensions i dårlig kvalitet, som du som privatperson kan købe på hjemmesider.

En anden forarbejdningsmetode af non-remy hair er at fjerne skællaget helt og blotlægge hårets cortex. Dette vil ikke filtre så nemt, men vil helt fjerne hårets naturlige struktur. Non-remy hair er den kvalitet, der giver de største problemer inden for hair extensions i dag.

Hvor kommer hair extensions egentlig fra?

Som et religiøst ritual i Indien, lader hele familier sig kronrage i hindutemplerne. Fra de yngste til de ældste i familien giver de afkald på deres forfængelighed over for guden Vishnu. Denne oldgamle ceremoni udføres i håb om et bedre liv for alle familiens medlemmer. I nogle af de største templer bliver der kronraget mere end 12.000 pilgrimme per dag. Det største tempel modtager over 18 millioner pilgrimme per år og sælger over 75 tons hair exstensions om året. Templerne sælger dette eftertragtede hår og heldigvis anvendes indtægterne til velgørende formål.

Det hår, der anvendes i hair extensions-industrien stammer for det meste fra kvinder med hår af en vis længde. Hår fra mænd, børn og ældre, anvendes som hovedregel ikke til hair extensions.

Efter en pige har ofret sit hår, bindes håret med snor eller elastik og sendes til fabrikken til videre forarbejdning. Kvalitetshåret bliver behandlet nænsomt og fabrikken er underlagt strenge krav bl.a. om ikke at filtre håret sammen, så det forbliver i den rigtige gro-retning. Når håret høstes direkte fra hovedbunden, er håret både sundt, velnæret og alle hårstrå ligger i samme retning. Det er det eneste tidspunkt, man kan garantere at håret er af remy kvalitet. Et sundt hår betyder intakte skællag (kutikula), som ligger plant med hårstråets cortex og derfor føles silkeblødt.

Europæisk hår er det mest eftertragtede til hair extensions i den vestlige verden, da hårets struktur er 100% lig vores skandinaviske hårstruktur. Hår fra andre kontinenter kan dog også sagtens benyttes.
Indiens største eksportmarked er Kina. Derefter følger USA, Europa og Brasilien.

Mange hair extensions-produkter markedsføres som:
Europæisk hår
Spansk hår
Italiensk hår
Kinesisk hår
Brasiliansk hår
Russisk hår
Fakta er dog, at langt størstedelen af disse produkter i realiteten er indisk hår af varierende kvaliteter.
Hårtyper og struktur

Europæisk hår er ca. 57-90 μm tykt. Asiatisk hår er rundt og en del tykkere end europæisk hår, nemlig ca. 120μm tykt, og med en lige struktur. Indisk og europæisk hår er mere ovalt og tyndere, hvilket resulterer i et naturligt fald. Afrikansk hår er mere fladt og roterer om sin egen akse, derfor er det krøllet. En normal hårbund indeholder mellem 100.000 til 150.000 hårstrå.

Scroll to Top